SLOŽIMO ŽIVOT ZAJEDNO

Slogan SLOŽIMO ŽIVOT ZAJEDNO je najjednostavniji način kako bih opisao PUT kojim smo krenuli, VIZIJU koja nas pokreće i CILJEVE koje smo postavili. Taj put, viziju i cilj možemo uspješno prijeći i dostići samo ZAJEDNO, a kad kažem zajedno, mislim na četiri različita zajedništva koja su u našim rukama i imaju moć složiti dobar život:

1. ZAJEDNIŠTVO BOŠNJAKA

Zajedništvo Bošnjaka iz Republike Hrvatske, jer samo tako možemo ostvariti one ciljeve koje do sad mi Bošnjaci nismo dostizali ni realizirali. Nekad je to bilo zbog podjeljenosti, slabog interesa za izborno sudjelovanje, a nekad zbog nedostatka predstavnika kojeg bi Bošnjaci prepoznali kao dovoljno iskrenog i dobrog kako s ljudske tako i s profesionalne strane.

2. ZAJEDNIŠTVO S MATIČNIM HRVATSKIM NARODOM I DRŽAVOM, REPUBLIKOM HRVATSKOM

ZAJEDNIŠTVO S MATIČNIM HRVATSKIM NARODOM I DRŽAVOM, REPUBLIKOM HRVATSKOM, koju osjećamo svojom domovinom i gdje imamo pravo i obvezu svojim radom i idejama dati doprinos sretnom i uspješnom životu. Prostor za napredak je ovdje izuzetno velik i imamo i znamo načine kako ćemo to ostvariti. Radit ćemo to kroz razvoj međunacionalne i međureligijske tolerancije, upoznavanja s bošnjačkom i hrvatskom povješću, kulturom i običajima.

3. ZAJEDNIŠTVO SVIH MANJINSKIH ZAJEDNICA

ZAJEDNIŠTVO SVIH MANJINSKIH ZAJEDNICA iz kojih se bira zastupnik, a pored bošnjačke to su albanska, crnogorska, makedonska i slovenska zajednica. Zajedničku suradnju vidim kroz imenovanje Savjeta nacionalnih manjina koji će činiti najbolji predstavnici navedenih manjina, te osigurati da se svi njihovi glasovi „čuju“ u Hrvatskom Saboru. Kroz Savjet možemo zajednički definirati politike, načine nastupa, akcije i aktivnosti, te ostvariti mjerljive rezultate na temelju kojih će nas ljudi moći ocjenjivati.

4. ZAJEDNIŠTVO BOŠNJAKA iz RH i BiH

ZAJEDNIŠTVO BOŠNJAKA iz RH i BiH, jer kroz razumijevanje zajedničkih ali i specifičnih tema i politika imamo mogućnost raditi na stalnom unapređenju odnosa Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, gdje je pozicija Bošnjaka u RH vrlo bitna kroz stalno zalaganje za samostalnu, suverenu i nedjeljivu Bosnu i Hercegovinu, ulazak BiH u EU i NATO, te jasno ustrajavanje na osudi genocida.

VAŠE MIŠLJENJE JE BITNO

Uključenost i doprinos svih Vas su stupovi mog političkog programa.
Za početak Vas molim da direktno sudjelujete u kreiranju našeg boljeg sutra na način da ispunite priloženi obrazac.

Bermin Meškić © 2021. Sva prava pridržana.