Poštovani g. Meškić,

Pozdravljam Vas i naše drage Bošnjakinje i Bošnjake u Republici Hrvatskoj. Posebno mi je drago da vidim mlade, ali dovoljno iskusne i proaktivne Bošnjake u Hrvatskoj, koji rade u korist našeg zajedničkog dobra.

Kao naučni saradnik na Institutu za nacionalnu historiju pri Univerzitetu u Skoplju kroz svoj naučni i društveni angažman kontinuirano radim na promociji i očuvanju tradicije i kulture Bošnjaka, ali i unapređenju položaja i poštivanja prava Bošnjaka u Republici Sjevernoj Makedoniji. Ujedno sam i narodni poslanik u tamošnjem parlamentu, a prošle godine sam izabran i za potpredsjednika Skupštine Sjeverne Makedonije što je omogućilo da moj rad dođe još više do izražaja na unutrašnjem i međunardonom planu, gdje intenzivnio pratim događanja vezana za Bošnjake u regonu, te uspostavlja suradnju sa njihovim predstavnicima.

Pred predstojeće parlamentarne izbore u Hrvatskoj posebno sam zainteresiran za izbor manjinskih predstavnika u Hrvatski sabor, posebice u izbornoj jedinici gdje su Bošnjaci, uz, makedonsku, albansku, crnogorsku i slovensku nacionalnu manjinu.
Uz saznanje da ste Vi kandidat, poznajući Vaš rad i požrtvovanost i činjenicu da ste jednoglasno predložen od strane značajnih bošnjačkih asocijacija iz Hrvatske, tim povodom, dajem Vam podršku u vraćanju Bošnjaka u Hrvatski sabor i želim Vam uspjeh u borbi za bolji položaj svih nacionalnih manjina, posebno Bošnjaka u Republici Hrvatskoj.

Drage Bošnjakinje i Bošnjaci iskoristite vaše pravo, izađite na izbore u što većem broju i vašim glasom izaberite Bermina Meškića koji će biti vaš glas u Saboru. Posebice me veseli što su Makedonci u vašoj izbornoj jedinici. Ujedno izražavam uvjerenje da ćete i njih zastupati na jedan fer i transparentan način.

Također, nakon izbora, nudim Vam međuparlamentarnu suradnju, ali i suradnju na svim projektima od zajedničkog dobra i podršku u jačanju suradnje s političkim i drugim važnim institucijama u Sjevernoj Makedoniji.
S poštovanjem,

Potpredsjednik Skupštine Republike Sjeverne Makedonije
Doc. dr. Zećir Ramčilović

Add Your Comment

Bermin Meškić © 2021. Sva prava pridržana.