Dragi prijatelji,
Kao dobri Bošnjani, Bošnjaci, Bosanci, Hercegovci, kao dobri vjernici, roditelji, mladi, kao stari, kao žene, pozivam vas da se usmjerite prema našoj zajedničkoj političkoj platformi, kao čvrstom temelju kvalitetnijeg života!

Sreća našeg naroda i naše Zajednice u Hrvatskoj, odnosno dobar i ugodan standard življenja su naši zajednički ciljevi. Moramo i hrabro i aktivno sudjelovati i pripomoći stvaranju društva jednakih šansi! Jer samo takvo društvo je prirodno, humano i samo tako može rasti.

Uz malo dobre volje za nas ne postoje nepremostive zapreke za ostvarenje tih ciljeva. Ali, uz svu dobru volju bit će potreban i vaš angažman, jer jedno malo djelo je vrijednije od vreće velikih riječi.

Koristi za sve nas su mnogostruke. Nama je potrebno zastupanje sa stavom, argumentima i radom za naše interese – na partnerski način sa svima. Način našeg političkog djelovanja mora biti primjer svima, i uvijek u smjeru i na način koji ne izaziva povišene tenzije između naših naroda, jer to neminovno dovodi i do urušavanja ljepote zajedničkog života u Hrvatskoj.

Ne krenemo li ovim smjerom šteta za nas biti će očigledna. Nastavak trenutnog načina “zastupanja” je jako loš po našu bošnjačku i sve druge zajednice. Ambicija nedozrelih političkih stavova i snaga ne smije biti paravan za argument i samoj sebi svrha, jer to nam nanosi štetu, veću nego smo i svjesni. Dizanje tenzija u ovom trenutku (provodeći politiku konflikta!) radi jeftinog populizma – ustvari neodgovorne politike – sigurno nije ono što Bošnjaci u Hrvatskoj trebaju.

Zato – usmjerite se ostvarenju naše zajedničke vizije, u kojoj će Bošnjakinje i Bošnjaci u Hrvatskoj biti dostojno i dostojanstveno predstavljeni, u kojem ćemo biti sastavni dio društva u kojem ostvarujemo svoje pune potencijale i gdje ćemo biti prihvaćeni i prepoznati kao konstruktivan, voljen i iskren dio zajednice!

To je slika i vizija koju vidim i koju ćemo zajedno ostvariti!
Vjerujem u nas!

#SlozimoZivotZajedno

Add Your Comment

Bermin Meškić © 2021. Sva prava pridržana.