S izborne liste na kojoj će se naći i ime Meškića u Sabor će se birati zajednički predstavnik albanske, bošnjačke, slovenske, makedonske i crnogorske nacionalne manjine.

Kandidat SDAH na predstojećim parlamentarnim izborima u XII izbornoj jedinici Bermin Meškić u pripremama za skori izlazak na birališta proteklog je tjedna posjetio pripadnike bošnjačke zajednice u više gradova na području Istarske županije.

“Otkad sam dobio podršku za kandidaturu većine naših asocijacija odlučio sam izići na teren i obići sunarodnjake u raznim dijelovima Hrvatske i upoznati se s njihovim položajem i problemima. Posjetio sam Sisak, Zadar, Split i Dubrovnik, no proglašenjem epidemije ta kampanja privremeno je morala biti obustavljena, da bi krenuo dalje sad kad je krenulo s popuštanjem mjera. Prva od stanica na tom nastavku putovanja bila je Istra i u proteklih nekoliko dana posjetio sam Bošnjake u nekoliko istarskih gradova. Jako ih je puno jer Istra je multikulturalna sredina u kojoj se Bošnjaci osjećaju jako dobro. Tako su se dobro uklopili da su postali gotovo pa autohtoni u nekim sredinama”, kaže Meškić.

S izborne liste na kojoj će se naći i ime Meškića u Sabor će se birati zajednički predstavnik albanske, bošnjačke, slovenske, makedonske i crnogorske nacionalne manjine. U ovom trenutku sve te nacionalne zajednice predstavlja albanska predstavnica Ermina Lekaj Prljaskaj, a Meškić smatra da bošnjačka zajednica u Hrvatskoj nije politički vidljiva.

Zbog toga mu je, kaže, glavni cilj povratak Bošnjaka u Sabor, ali i više brige o interesima ostalih nacionalnih zajednica koje biraju zajedničkog predstavnika, nego što je to bio slučaj do sada.

Izvor: Glas Istre

https://www.glasistre.hr/izbori/kandidat-sdah-bermin-meskic-obisao-pripadnike-bosnjacke-zajednice-u-istri-bosnjacka-zajednica-nije-dovoljno-vidljiva-642172

 

Add Your Comment

Bermin Meškić © 2021. Sva prava pridržana.