Mustafa Ružnić, premijer Unsko-sanskg kantona sa savjetnikom Mirsadom Topčagićem, upriličio je danas u Bihaću prijem za delegaciju iz susjedne Hrvatske na čelu sa Berminom Meškićem, kandidatom Bošnjaka za Hrvatski sabor i Admirom Muhićem, glavnim imamom Medžlisa IZ Karlovac kojem je ovo bila oproštajna posjeta u ovoj funkciji.

Premijer USK zahvalio se imamu Admiru Muhiću i Berminu Meškiću na njihovoj angažovanosti da se u sklopu ovogodišnjeg obilježavanja Dana Unsko-sanskog kantona, dostojanstveno obilježi 25. godišnjica pogibije državne delegacije RBiH na čelu s ministrom vanjskih poslova dr. Irfanom Ljubijankićem.

Zbog nemogućnosti prelaska državnih granica odavanje počasti je, u ime institucija Unsko-sanskog kantona, na području Slunja, je dostojanstveno organizovao Medžlis Islamske zajednice Karlovac koji je i do sada pomagao u organizaciji a Bermin Meškić, preuzeo je funkciji izaslanika premijera Unsko-sanskog kantona.

Tokom današnjeg susreta razgovaralo se o nužnosti jačanja saradnje , građaneju mostova i između ljudi i između država.

– Nama je potrebno zastupanje sa stavom, argumentima i radom za interese građana – na partnerski način sa svima. Način našeg političkog djelovanja mora biti primjer svima, i uvijek u smjeru i na način koji ne izaziva povišene tenzije između naših naroda, jer to neminovno dovodi i do urušavanja ljepote zajedničkog života kako u Hrvatskoj tako i u regionu, kazao je Meškić.

Add Your Comment

Bermin Meškić © 2021. Sva prava pridržana.