Bermin Meškić

Rođen sam 1985. godine u Bosni i Hercegovini, Doboju.

Od 1992. godine dolazim s obitelji u Zagreb gdje sam završio osnovnu školu, opću gimnaziju, te Pravni fakultet. Zvanje magistra prava stekao sam početkom 2012. godine diplomirajući na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Tijekom studija bio sam, dvije godine zaredom, demonstrator na katedri Građanskog prava.

Tijekom studija, studirao sam i radio različite poslove u realnom sektoru, kako bih financijski potpomogao obitelji, a sebi omogućio studiranje. U toj fazi života naučio sam cijeniti vrijednosti koje nas izgrađuju kao ljude, a to su upornost, posvećenost, povjerenje,poštivanje čovjeka i rada, te vrijednost obrazovanja.

Početkom 2014. godine preuzimam dužnost voditelja Pravne službe Mešihata.
Završio sam Diplomatsku akademiju, jednogodišnji stručni studij pri Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske.

Obnašao sam dužnost člana Savjeta za nacionalne manjine pri Vladi Republike Hrvatske, ispred bošnjačke nacionalne manjine. U mom mandatu postali smo vidljiviji u javnosti, realizirali smo službeno priznanje grba i zastave Bošnjaka u Republici Hrvatskoj i brojne druge aktivnosti.

Inicijator sam projekta besplatne pravne pomoći za sve potrebite muslimane i Bošnjakinje i Bošnjake u Republici Hrvatskoj. To je projekt koji radi i uspješno djeluje već pet godina s preko 100-ak riješenih slučajeva. Dugi niz godina bavim se humanitarnom aktivnošću, vodeći se narodnom mudrosti „Tko na vrijeme daje, dvostruko daje“, jer u duhu i mudrosti našeg naroda, duboko vjerujem, postoje rješenja i savjeti za sve životne situacije.

Sudionikom sam brojnih edukacija iz područja pravnih znanosti. Relevantan sam sugovornik za pravna pitanja pozicioniranja vjerskih i nacionalnih manjinskih zajednica u Hrvatskoj i šire, te promotor zaštite ljudskih prava, temeljnih sloboda i interkulturalnog dijaloga.

Oženjen sam i otac sam dvoje djece i smatram da mi je moralna i ljudska obveza učiniti maksimalno moguće kako bih njima i svima nama u budućnosti ostavio vrata širom otvorena.

Temeljna načela

SLOŽIMO ŽIVOT ZAJEDNO je najjednostavniji način kako bih opisao PUT kojim smo krenuli, VIZIJU koja nas pokreće i CILJEVE koji smo postavili.

Vrijednosti i ciljevi

Vrijednosti za koje se zalažem su prije svega, tolerancija, jednakost, socijalna sigurnost i pravednost, poštenje i ljudskost... imaju samo jedan pojavni oblik.

Uključi se

Priključite se našem timu budućnosti koji će dati sve od sebe kako bi SLOŽILI ŽIVOT ZAJEDNO.

SLOŽIMO ŽIVOT ZAJEDNO

  • ZAJEDNIŠTVO BOŠNJAKA IZ REPUBLIKE HRVATSKE
  • ZAJEDNIŠTVO S MATIČNIM HRVATSKIM NARODOM I DRŽAVOM, REPUBLIKOM HRVATSKOM
  • ZAJEDNIŠTVO SVIH MANJINSKIH ZAJEDNICA
  • ZAJEDNIŠTVO BOŠNJAKA IZ RH I BIH
Saznaj više

Aktualne novosti

OBJAVA KANDIDATURE BERMIN MEŠKIĆ

Dragi prijatelji, Ovim putem Vam zaista, od srca, svima zahvaljujem na nevjerojatnom odzivu nakon objave kandidature. Mnogi su me od…

NAŠA PRIČA

Dragi prijatelji, Kao dobri Bošnjani, Bošnjaci, Bosanci, Hercegovci, kao dobri vjernici, roditelji, mladi, kao stari, kao žene, pozivam vas da…

Meškić posjetio Bošnjake Siska, Zadra, Splita i Dubrovnika

Nakon objave kandidature g. Meškić posjetio je Bošnjake Siska, Zadra, Splita i Dubrovnika. Posjete su bile inicijalne gdje se razgovaralo…

Kandidat SDAH Bermin Meškić obišao pripadnike bošnjačke zajednice u Istri: BOŠNJAČKA ZAJEDNICA NIJE DOVOLJNO VIDLJIVA

S izborne liste na kojoj će se naći i ime Meškića u Sabor će se birati zajednički predstavnik albanske, bošnjačke,…

Bermin Meškić © 2021. Sva prava pridržana.